Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii – PRO INVENT, Cluj-Napoca


In perioada 22-24 martie 2017 cercetătorii Adrian Zarnescu şi Razvan Ungurelu au participat la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării şi Inventicii – PRO INVENT, Cluj-Napoca, cu scopul testării prototipului platformei IoT din punct de vedere al interesului potențialilor clienți, precum şi pentru o testare a gradului de inovare al soluției noastre.

Un alt motiv al participării a fost pentru a compara rezultatele obținute de cercetătorii noștri în cadrul activității de dezvoltare experimentală din proiectul PRIAMM cu soluțiile prezentate de alți participanți la acest Salon.

Razvan Ungurelu și Adrian Zarnescu au fost premiați cu Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Mențiune Specială pentru invenția SysAgria – Aparat combinat pentru Agricultura 4.0.

Aparatul transmite informații complexe privind condițiile de dezvoltare ale culturilor ecologice, generând previziuni precise pentru tratamente, fertilizare, însămânțare sau prevenirea bolilor plantelor. Totodată, se ocupă de administrarea eficientă a resurselor necesare.

De asemenea, alte instituții şi asociații de specialitate prezente la PRO INVENT au acordat celor 2 cercetători multiple diplome şi premii:

  • Diplomă de Excelență – Societatea Inventatorilor din România;
  • Premiu Special – Asociația Româna pentru Tehnologie Alternativă – ARTA SIBIU;
  • Diplomă de Excelență – Institutul Național de Cercetare;
  • Diplomă de Excelenţă – Asociația Corneliu Group.
Razvan Ungurelu si Adrian Zarnescu
SysAgria – Aparat combinat pentru Agricultura 4.0
Medalie Aur – PRO Invent 2017